Radio 2

Geen Halle Schaatst: "Toekomst is koffiedik kijken en organisatie vraagt veel werk" 

Er komt dit jaar geen editie van Halle Schaatst. Door het coronavirus is niet duidelijk wat de toekomst brengt. Daarom heeft organisator Halle Events nu al belist om dit jaar geen ijspiste te plaatsen aan het station. "Nu iets organiseren dat hoogstwaarschijnlijk toch niet door zal mogen gaan, zien we niet zitten", klinkt het bij de organisatie.

"Halle Schaatst is een groot evenement", zegt organisator Frank Vannerom van Halle Events. "Maar massa-evenementen zijn op dit moment verboden en het is al helemaal niet duidelijk wat de toekomst brengt. De Nationale Veiligheidsraad, die beslist over mogelijke coronaversoepelingen, kijkt niet ver vooruit. Maar wij moeten dat wel doen, wij moeten nu beginnen met de organisatie van Halle Schaats."

Iets organiseren om op het einde van de rit niet uit de kosten te geraken, zien we niet zitten

Frank Vannerom, Halle Schaatst

Elk jaar begint de organisatie van Halle Schaatst net na de vakantie. "In september leggen we altijd onze leveranciers vast, we plaatsen bestellingen, ... ", zegt Vannerom. "We gaan ook op zoek naar sponsors voor het evenement. Maar ik vrees dat het in deze coronatijden heel moeilijk zou zijn om sponsors te vinden. Daarnaast stellen we ons ook de vraag of het wel zin heeft om een evenement te organiseren in deze tijden. De kans is groot dat het toch niet zal mogen doorgaan. En iets organiseren om op het einde van de rit niet uit de kosten te geraken, dat zien we ook niet zitten.  Daarom hebben we besloten om de editie van  deze winter niet te laten doorgaan." 

Alternatief?

Halle Events bekijkt intussen wel of ze een mogelijk alternatief kunnen organiseren. "We bekijken of we toch iets kunnen doen, maar het zal niet gemakkelijk zijn. Want we weten niet wat we kunnen of mogen doen. Mogen we bijvoorbeeld chalets plaatsen en daar volk bij elkaar brengen, of kunnen we iets organiseren in een open tent? We zullen altijd moeten rekening houden met de veiligheid van de mensen, dus veel mogelijkheden zijn er niet", besluit Vannerom. 

Meest gelezen