Radio2

Gemeente Maldegem zet vijfgeslacht in de bloemetjes: "Straks frietjes van de frituur om te vieren"

Op het gemeentehuis van Maldegem zijn Suza, Annastasia, Tania, Gerda en Maria in de bloemetjes gezet. Zij vormen sinds de geboorte van Suza midden vorige maand een vijfgeslacht. 

Groot feest in het gemeentehuis van Maldegem.  Sinds de geboorte van Suza (0) op 15 augustus vormt ze samen met haar mama Annastasia (28), haar grootmoeder Tania (49), haar overgrootmoeder Gerda (64) en haar betovergrootmoeder Maria (95) een vijfgeslacht.  Volgens Annastasia kijkt Maria al maanden uit naar de geboorte van haar betoverkleinkind: "Zodra ze wist dat ik zwanger was, hoopte ze op een meisje, enkel en alleen voor dat vijfgeslacht," lacht ze, "Toen ze wist dat het een meisje was, is ze elke dag beginnen aftellen."

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Veel raambezoekjes en videochats

Maria verblijft in een rusthuis in Oostakker. Het was dus niet evident om net tijdens corona de zwangerschap te volgen. Toch hielden ze haar zo goed mogelijk op de hoogte. "We hebben veel raambezoekjes gebracht, video's opgestuurd en gevideochat," legt Annastasia uit, "Ze heeft het niet beleefd zoals anders, maar was wel intensief betrokken bij mijn zwangerschap en de geboorte van Suza. Ze heeft haar daar echt aan vastgehouden en zo die moeilijke periode doorsparteld."

En straks frietjes van de frituur om te vieren

Op het gemeentehuis kregen de dames bloemetjes, baby Suza een gepersonaliseerd slabbetje. En daarna ging het richting frituur, om te vieren. "Mijn overgrootmoeder verblijft in een rusthuis. Telkens we haar mogen halen is het hoogtepunt voor haar frietjes gaan eten. Dus straks gaan we nog allemaal frietjes eten van de frituur," knipoogt Annastasia.

Meest gelezen