Harry en Meghan betalen 2,4 miljoen pond belastinggeld terug waarmee ze hun huis renoveerden

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben 2,4 miljoen pond, zo'n 2,65 miljoen euro, teruggestort op de rekening van de koninklijke familie. Het is belastinggeld waarmee ze een tijd geleden Frogmore Cottage gerenoveerd hadden. Met de terugbetaling lossen ze een belofte in die ze gemaakt hadden toen ze in januari besloten om het Britse koningshuis te verlaten.

Harry en Meghan verhuisden eind 2018 naar Frogmore Cottage in Windsor. Al meteen na de renovatie kwam er kritiek in de Britse media op het forse prijskaartje dat daaraan vasthing. Nu betaalt het koppel de 2,4 miljoen pond belastinggeld terug.

"De hertog van Sussex heeft een bijdrage geleverd aan de Sovereign Grant", liet een woordvoerder van het koppel weten. Die Sovereign Grant is de pot met belastinggeld die gebruikt wordt om de monarchie te financieren.

(Lees verder onder de foto)

PA Archive/PA Images

Het is een nieuwe stap in hun zoektocht naar onafhankelijkheid. In januari kondigden prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, een Amerikaanse actrice, aan het koningshuis te verlaten. Ze vertegenwoordigen niet langer de Britse koningin Elizabeth. Een van de beloftes die ze toen maakten is dat ze het geld voor Frogmore Cottage zouden teruggeven.

Vorige week tekende het koppel ook al een contract met Netflix. Ze zullen content produceren voor de Amerikaanse streamingdienst, al zijn er daar nog niet veel details over. 

Het echtpaar is intussen trouwens verhuisd naar Californië, maar Frogmore Cottage blijft hun thuis in Engeland. Ze zullen er verblijven telkens als ze in Groot-Brittannië zijn.

Meest gelezen