Getty Images

Kermissen in Sint-Katelijne-Waver gaan toch door: "We willen foorkramers die kans nog geven" 

Sint-Katelijne-Waver organiseert dan toch de jaarlijkse kermissen. Deze werden eerder uitgesteld door de verstrengde coronamaatregelen. "We vinden het belangrijk dat de foorkramers toch de kans krijgen om op de kermissen te komen staan", verklaart schepen van Evenementen, Eric Janssens (CD&V).  Eind september en in oktober zullen er daarom nog vier kermissen plaatsvinden.

In Sint-Katelijne-Waver gaan de jaarlijkse kermissen dan toch door. Dat heeft het gemeentebestuur samen met de foorkramers beslist. Eerder moesten de kermissen afgelast worden door de verstrengde coronamaatregelen.  Nu die maatregelen weer versoepeld zijn, kunnen de kermissen eind september en in oktober toch plaatsvinden.  

Plezier en veiligheid voorop

"We vinden het belangrijk dat de foorkramers toch de kans krijgen om op de kermissen te komen staan", zegt Eric Janssens, schepen van Evenementen (CD&V). "Ook kinderen, jongeren en de middenstand kunnen op deze manier toch nog van de kermis genieten." 

"We vinden het belangrijk dat de foorkramers toch de kans krijgen om op de kermissen te komen staan"

Eric Janssens, schepen van Evementen (CD&V)

Naast het plezier, staat ook de veiligheid voorop. De kermisterreinen worden afgebakend, kermisgangers moeten een vaste wandelrichting volgen en vanaf 12 jaar is een mondmasker verplicht. Ook de regels rond social distancing blijven van kracht. De kermisattracties zelf moeten regelmatig ontsmet worden. Stewards uit de verenigingen van Sint-Katelijne-Waver zullen deze maatregelen in goede banen leiden. 

Maximaal 400 bezoekers

Volgens de algemene regels mogen er maar ten hoogste 400 mensen naar kermissen komen. "Maar we zullen waarschijnlijk niet eens aan dat aantal komen", voorspelt Janssens. "Alles zal dus veilig kunnen verlopen." Vrijdagavond 25 september gaat de eerste kermis van start in de Elzestraat. 

Meest gelezen