Lierse mama maakt helm dragen weer hip met zelfontworpen stickers

De Lierse Hanne Luyten wil iedereen aanmoedigen om een helm te dragen op de fiets. Enkele weken geleden werd ze vlak voor haar deur aangereden door een auto. "Toen besefte ik dat ik eigenlijk met m'n leven speelde door geen helm op te zetten", vertelt ze op Radio 2 Antwerpen. Hanne heeft nu samen met illustrator Eva Mouton stickers ontworpen om het dragen van een helm aan te moedigen.

Voor Hanne was het moment van haar ongeval een échte eye-opener. "Meestal draag ik altijd mijn helm, maar nu ging ik snel even naar de winkel. Voor ik het wist werd ik aangereden door een auto en ik kon alleen maar denken dat ik m'n helm beter had opgezet", vertelt ze. "Ik ben het aan m'n man, kinderen en vrienden verschuldigd om mijn hoofd te beschermen."

Daarom wil ze nu andere mensen ook overtuigen om elke dag hun helm te dragen. "Samen met cartooniste Eva Mouton heb ik grappige stickers ontworpen om je helm te pimpen. De opbrengst daarvan gaat Rondpunt VZW. Een goed doel dat veroorzakers, slachtoffers en nabestaanden bij een verkeersongeval verenigt.

De stickers zijn hier verkrijgbaar

Meest gelezen