Man bouwt huisje om dopjes in te zamelen voor blindengeleidehonden

In Werchter, Rotselaar, staat er sinds kort een dopjeshuis. Dat is een huisje waar mensen hun plastic dopjes kunnen binnenbrengen ten voordele van de vzw Vrienden der Blinden, een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden.

"Door corona en de strikte bubbels konden mensen hun dopjes niet meer komen afgeven", vertelt Geert Stas, die het dopjeshuis gebouwd heeft. "Daarom heb ik een huisje gebouwd, waar mensen hun plastic dopjes kunnen droppen."

De dopjesactie is een actie ten voordele van de vzw Vrienden der Blinden, een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. "Met het plastic van de dopjes wordt het opleiden van de blindengeleidehonden bekostigd. Het opleiden van zo één hond kost gemiddeld 25.000 euro. Daar zijn dus heel wat dopjes voor nodig."

Maar de inwoners van Werchter en omstreken zijn heel enthousiast in het inzamelen van dopjes. "Gemiddeld heb ik 120 zakken vol plastic dopjes per maand", vertel Geert. "En dankzij het dopjeshuis wordt het inzamelen nog makkelijker."

Je vindt het dopjeshuis aan de Slagersweg 13 in Werchter.

Meest gelezen