"Pluk de stad": Mechelen toont op website van welke bomen en struiken je fruit en noten mag plukken

Via het platform "Pluk de stad" kan je zien waar er bomen of struiken staan met fruit, groenten en kruiden in de stad Mechelen. De stad roept daarnaast alle Mechelaars op om ook hun planten en struiken erop aan te duiden. Iedereen kan dan zien of er vrij geplukt mag worden of dat je lekkers kan ophalen. Want eigenaars mogen hun oogst ook zelf plukken en gratis aanbieden of verkopen. 

Via de groepsaankoop "Boom zoekt grond" hebben heel wat Mechelaars extra fruitbomen geplant in hun voor- en achtertuinen. Ook de stad Mechelen bracht meer fruit in de stad. Op verschillende openbare plaatsen werd klein fruit aangeplant. In parken zoals het Tivoli-, het Pennepoel- en het Caputsteenpark vind je dan weer fruitbomen.

Niet iedereen krijgt alles zelf geplukt of opgegeten, vertelt Berit Van den Bussche van Citamine, de organisatie die de stad "eetbaar" wil maken: "Ik heb bijvoorbeeld een peperplantje in mijn tuin, maar wij eten niet zoveel pikant. Die pepertjes zijn dus ter beschikking van andere Mechelaars."

Niet alleen vrij toegankelijke bomen en struiken kunnen erop. Eigenaars kunnen ook zelf plukken en hun oogst aanbieden op de site, eventueel tegen betaling. 

Meest gelezen