Productie Recor in Genk opnieuw opgestart na coronabesmettingen

De productie bij beddenfabrikant Recor Bedding in Genk wordt weer opgestart. Het werk lag er de afgelopen week stil, omdat enkele personeelsleden besmet waren met het coronavirus.

Twee weken geleden werd een personeelslid van Recor Bedding ziek. De dagen nadien waren er nog meer zieken. Alle 86 werknemers werden daarop getest, 12 van hen bleken uiteindelijk besmet te zijn met het coronavirus.  Het bedrijf besliste om tijdelijk te sluiten, wat geen makkelijke beslissing was in crisistijden. 

Intussen zijn alle personeelsleden eind vorige week opnieuw getest en zijn er geen nieuwe besmettingen bijgekomen, volgens de directie. En na overleg met de preventieadviseurs, de stad Genk en het ziekenhuis is dus beslist dat er weer normaal gewerkt kan worden. 

Het is geen makkelijk jaar voor Recor. Vorige maand ging de vestiging in Hasselt definitief failliet: 187 mensen verliezen daardoor hun baan. 

Meest gelezen