Oud-Europees president Herman Van Rompuy (links) kwam het stuk muur mee onthullen.
Belga

Stuk Berlijnse muur komt naar Brussel en brengt 55.000 euro op voor Kom Op Tegen Kanker

Hoogspanningsnetbeheerder Elia heeft vanmiddag een stuk uit de Berlijnse muur ingehuldigd aan zijn ingenieursafdeling in Schaarbeek. Het bedrijf kocht het stenen stuk geschiedenis van zo'n 3,6 meter hoog en 1,2 meter breed tijdens een veiling voor het goede doel. De opbrengst - zo'n 55.000 euro - gaat integraal naar Kom Op Tegen Kanker.

"Dit stuk muur symboliseert enerzijds de verbondenheid van ons bedrijf met 50Hertz, ons zusterbedrijf in de Duitse hoofdstad", vertelt de CEO van Elia Group, Chris Peeters (midden foto). "Veel van onze medewerkers zijn nauw met onze collega's daar verbonden." 50Hertz is een Duitse netbeheerder waarvan Elia de indirecte hoofdaandeelhouder is. "Anderzijds staat het voor ons ook symbool voor de manier waarop wij als Europese landen moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat we allemaal CO₂-vrij worden tegen 2050." (lees verder onder de foto)

Marc Michils (links) van Kom Op Tegen Kanker neemt de cheque in ontvangst.
Belga

Geld voor kankeronderzoek

Tijdens een veiling op de Brusselse kunst- en antiekbeurs BRAFA werden begin dit jaar in totaal vijf stukken van de Berlijnse muur geveild. Elia kocht er eentje en betaalde daarvoor 55.000 euro voor het goede doel. "Dit is een fantastische gift waar we in deze moeilijke coronatijden goed gebruik van zullen kunnen maken. Kankerpatiënten zien nu nog meer af dan dat we ons kunnen voorstellen, dus het geld zal goed besteed kunnen worden", vindt Marc Michils van Kom Op Tegen Kanker.

Wie in de buurt is, kan het stuk muur zelf ook bezichtigen. "We kopen niet zomaar een stuk beton, maar echt een stuk geschiedenis. Het is goed intact gebleven en de graffiti op de muur is nog duidelijk zichtbaar. Zo zie je ook nog steeds alle frustraties van de mensen destijds. We zetten het met opzet op een plek aan ons terrein waar veel mensen het kunnen bekijken", aldus nog Elia CEO Peeters.

Belga

Meest gelezen