Verdachte van steekpartij in Birmingham opgepakt


In Groot-Brittannië is er een verdachte opgepakt in verband met de steekpartij in de Britse stad Birmingham afgelopen weekend, dat heeft de politie van West Midlands meegedeeld. Bij de steekpartij viel een dode en raakten zeven mensen gewond.

De politie van Westland Midlands heeft een 27-jarige man opgepakt in een huis in de wijk Selly Oak omstreeks 05.00 uur Belgische tijd. Door de informatie van vrijgegeven beelden van bewakingscamera's en door tips van de bevolking te verzamelen, hebben ze een verdachte kunnen identificeren. Op deze beelden zou de verdachte te zien zijn met pet en een kaptrui. Toch is de politie nog op zoek naar getuigen in dit onderzoek en werden verschillende delen van de stad opnieuw afgezet. 

De arrestant wordt verdacht van moord en zevenvoudige poging tot moord, aldus de politie.

Motief nog onbekend

De steekpartij in de nacht van zaterdag op zondag kostte het leven aan een 23-jarige man. Een man en een vrouw van 19 en 32 jaar raakten ernstig gewond, en vertoeven nog steeds in het ziekenhuis. Vijf anderen, tussen 23 en 33 jaar oud, liepen minder ernstige verwondingen op.

Over het motief is nog niets bekend. De politie gaat ervan uit dat de man lukraak heeft gehandeld. Het onderzoek loopt. In de mededeling van de politie wordt geen melding gemaakt van bendegeweld, noch terrorisme. 

Meest gelezen