Radio 2

Waregem geeft elke school CO2-meters om luchtkwaliteit in klaslokalen te meten

Alle scholen in Waregem krijgen twee CO2-meters van het stadsbestuur. Daarmee kunnen de scholen de luchtkwaliteit in elk klaslokaal meten. Zo'n CO2-meter is een eenvoudig apparaat dat met een kleurcode aangeeft of de lucht "coronaveilig" is of niet. 

"Het toestel maakt ook een analyse", vertelt Philip Demuynck. Hij is de directeur van het College van Waregem. "De meters die we nu gekregen hebben via de campagne van Stad Waregem gaan effectief data kunnen verzamelen. Zo kunnen we op een objectieve manier gepaste maatregelen nemen."

"We moeten zorgen voor ventilatie", zegt Demuynck nog. "Als het toestel toch de kleur rood aangeeft, dan is het noodzakelijk om een extra raam of een deur open te zetten." Bij een gebrekkige ventilatie kan het coronavirus zich makkelijker verspreiden.

Ook voor niet-coronatijden

Volgens de firma die de CO2-meters maakt, blijft het belangrijk om alle lokalen voldoende te verluchten, ook in niet-coronatijden. Want ook stiften en krijt zorgen voor vervuilde lucht. De slechte lucht kan blijkbaar ook voor slechtere leerprestaties zorgen.

Meest gelezen