Patrick Dedoncker

60 jaar oude treurwilg in Sint-Pieters-Leeuw vanmorgen geveld

Vanmorgen is in Sint-Pieters-Leeuw de 60 jarige treurwilg geveld op het Koning Albertplein. Die moet plaats maken voor onder meer een rotonde die aangelegd wordt. De boom wordt vervangen door een andere boom waar de inwoners van de wijk Negenmanneke voor kunnen stemmen.

De treurwilg van 60 jaar was te oud om nog te vervangen, zo bleek uit een onderzoek van een boomdokter. En de boom verplanten zou de gemeente 100.000 euro kosten.

Nieuwe boom

Daarom werd er gekozen voor een alternatief. De inwoners van Negenmanneke mogen van de gemeente online een nieuwe boom kiezen, en daarbij kan er bijvoorbeeld ook een nieuwe treurwilg gekozen worden. Dat wordt geen jong boompje maar meteen een uit de kluiten gewassen exemplaar zodat die niet "verloren" staat op de nieuwe rotonde die er aangelegd wordt.

In het voorjaar van 2021 zou het Koning Albertplein helemaal heringericht zijn en kan de nieuwe boom geplant worden.

Meest gelezen