Kookeet

Afgelast eetfestival Kookeet in Brugge krijgt alternatief: "Kookeet in 4 seizoenen"

Er is een alternatief voor het afgelaste culinair festival Kookeet in Brugge: "Kookeet in 4 seizoenen". Elk seizoen gaan 34 Brugse chefs een Kookeet-weekend organiseren in hun eigen restaurant. Zo kan je er in de herfst, winter, lente en zomer telkens genieten van een speciaal Kookeet-menu.

We wisten al dat het culinair festival Kookeet een jaar uitgesteld is door de coronacrisis, maar de organisatie heeft vanmiddag een alternatief voorgesteld: "Kookeet in 4 seizoenen". Normaal gezien kan je eind september een weekend lang genieten van de gerechten van verschillende Brugse topchefs. Nu zal dat ook kunnen, maar dan verspreid over 4 weekends. En niet tijdens een culinair festival, maar gewoon in de restaurants van de chefs.

Elk seizoen bieden ze tijdens één weekend een speciaal Kookeet-menu aan. De bourgondische tv-maker en Bruggeling Wim Lybaert zal de Brugse chefs inspireren door telkens 3 ingrediënten te selecteren. Dit najaar koos hij voor groenlof, seizoensvis en appelen.

Typisch West-Vlaamse groente

"Weinig mensen kennen groenlof", zegt Lybaert. "Het is een bittere groente, die te vergelijken valt met witlof. Groenlof is echt typisch West-Vlaams. In het binnenland ga je dat niet snel vinden. Ook de typische vissen die eind september en begin oktober gevangen worden, zetten we in de kijker. Dat kan bijvoorbeeld om de mooie meid gaan. Dit najaar zetten we ook de appels uit de streek centraal."

Spaarkaart

"Aan de bekendmaking van het menu verbinden we ook een actie", zegt schepen van Ondernemen Pablo Annys (SP.A). "Als je een Brugs restaurant bezoekt en het Kookeet-menu bestelt, kan je punten sparen voor het Kookeetfestival volgend jaar." Dat festival valt op 25, 26 en 27 september 2021. 

Wanneer?

Het eerste kookeet-weekend (herfst) valt op 25 en 26 september 2020. De winter-editie vindt plaats op 29 en 30 januari 2020. Volgend jaar kan je in de lente aanschuiven in de deelnemende restaurants op 23 en 24 april 2021. Eindigen doen ze in de zomer op 25 en 26 juni 2021. Meer informatie vind je op de website van Kookeet.

Archieffoto Kookeet
© Stad Brugge

Meest gelezen