Leerlingen derde jaar van het Atheneum Vilvoorde in quarantaine

In het Atheneum van Vilvoorde moeten de 16 leerlingen van het derde jaar thuisblijven nadat iemand uit de klas positief had getest voor corona. Het CLB is meteen een contactonderzoek begonnen. Voor de andere klassen verandert er niets, zij mogen gewoon naar school blijven gaan. 

"De hele klas gaat preventief in quarantaine", vertelt directeur Ward Brouwers van het Atheneum van Vilvoorde. "Eén leerling van het derde jaar had milde symptomen en testte positief. Daarom zetten we de ganse klas preventief thuis. Zij krijgen nu twee weken afstandsonderwijs."

Contactonderzoek

"Het CLB is meteen begonnen met een contactonderzoek om na te gaan wie er in contact kwam met de besmette leerling", zegt directeur Brouwers. "De besmette leerling is alleen in contact gekomen met leerlingen van de klas, dus is er geen probleem voor de andere leerlingen van de school en voor de leerkrachten. Dit heeft dus verder geen gevolgen voor de school."

Ouders niet in quarantaine

De ouders en gezinsleden van de leerlingen die thuis moeten blijven, hoeven niet in quarantaine. "Mensen die geen rechtstreeks contact hebben gehad met de besmette leerling, worden niet gezien als mensen met hoog risico", vertelt de directeur. "Maar we blijven het volgen, onze leerlingen van het derde jaar zullen ook nog getest worden."

Meest gelezen