Laurie Dieffembacq

Dominique Leroy (ex-Proximus) krijgt topjob bij Deutsche Telekom

Dominique Leroy, die vorig jaar in tumultueuze omstandigheden opstapte als CEO van telecombedrijf Proximus, gaat aan de slag bij Deutsche Telekom. Ze wordt er vanaf 1 november verantwoordelijk voor de divisie Europa. Dat heeft het Duitse telecombedrijf bekendgemaakt.

Met de 55-jarige Leroy haalt Deutsche Telekom naar eigen zeggen 30 jaar ervaring in de sectoren van consumentengoederen en telecom in huis. Leroy werkte onder meer bij het was- en levensmiddelenconcern Unilever. In 2011 stapte ze over naar Proximus, waar ze in 2014 tot CEO werd aangesteld.

In september vorig jaar liet Leroy weten dat ze zou overstappen naar de Nederlandse concurrent KPN. Ze stopte bij Proximus, maar haar benoeming bij KPN sprong af nadat was gebleken dat er een onderzoek liep naar mogelijke handel met voorkennis door Leroy. In die zaak werd uiteindelijk een schikking met beurswaakhond FSMA bereikt.

"Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging", zegt Leroy in een persbericht van Deutsche Telekom. "Ik wil mijn ervaring gebruiken om de Europa-divisie voort te laten groeien en bij te dragen tot de strategie van de hele groep."

Meest gelezen