Geen Sinterklaasshow in Aarschot dit jaar: "Liever geen risico's nemen"

Er komt dit jaar geen Sinterklaasshow in Aarschot. Organisator Ladies Circle Aarschot neemt omwille van de coronacrisis liever geen risico's. "Er komen elk jaar ook veel grootouders mee en vooral voor die mix tussen generaties zijn we een beetje bang."

De theatervoorstelling in de stadsfeestzaal van Aarschot trekt al jaren heel wat enthousiaste kinderen. Dit jaar zullen Sinterklaas en zijn pieten geen grote show kunnen geven. "De zaal is op zich wel vrij groot, maar we merken dat de kindjes al eens graag op en over elkaar kruipen. Dat is op zich nog niet zo erg, maar er komen ook vaak grootouders mee en dat is een risico dat we in deze coronatijden liever niet willen nemen", vertelt Lieve Oyen van organisatie Ladies Circle Aarschot.

Opbrengst voor het goede doel

De opbrengst van de Sinterklaasshow gaat ieder jaar naar een goed doel. Ook die inkomsten vallen nu weg, maar de organisatie denkt na over een alternatief. "We zouden graag Sinterklaasontbijtmanden verkopen. Op die manier kunnen we dit jaar toch nog geld inzamelen en de link met de Sint behouden." Of de jaarlijkse intrede van de Sint in Aarschot wél nog kan doorgaan, wordt momenteel besproken. Organisator Fundays en het gemeentebestuur bekijken samen hoe ze alles zo coronaveilig mogelijk kunnen laten doorgaan.

Meest gelezen