Lanaken wil dat Maastricht informatie deelt over besmette studenten die in de Belgische gemeente op kot zitten

De gemeente Lanaken maakt zich zorgen over de vele coronabesmettingen onder de studenten in de buurstad Maastricht. Er zijn daar intussen 47 besmettingen vastgesteld bij studenten van de Universiteit Maastricht en de Zuidhogeschool.

 Het aantal besmette studenten aan de Universiteit Maastricht en aan de Zuidhogeschool neemt gestaag toe. Buurgemeente Lanaken, waar enkele honderden van die studenten op kot zitten, wil dat de twee onderwijsinstellingen bekend maken over welke studenten het gaat. "Wij hebben in Lanaken 297 studentenkoten. De studenten die daar verblijven, studeren bijna allemaal aan de universiteit en de hogeschool", zegt burgemeester Marino Keulen van Lanaken.

"Wij willen weten of er besmette studenten in onze koten wonen. Die studenten moeten verzorgd worden. De andere studenten in die koten moeten beschermd worden. En we moeten voorkomen dat er een uitbraak van corona komt onder de bevolking van Lanaken", zegt de burgemeester. "Momenteel is hier alles onder controle en dat willen we ook zo houden."  

Een uitwisseling van informatie is nodig want wij zijn elkaars bondgenoten in de bestrijding van corona

Marino Keulen, burgemeester van Lanaken

"Er zijn ook jongeren uit Lanaken die in Maastricht studeren. Er is dus druk verkeer heen en weer over de grens met Nederland. De samenwerking met Nederland is goed momenteel. Zij zorgen voor het onderwijs. En wij voor koten. Maar we moeten elkaar ook op de hoogte houden van mogelijke problemen. Er is een brief vertrokken naar de universiteit en naar de hogeschool met de vraag om informatie te delen. Ik ben voor de directe aanpak, zonder omwegen. Wij moeten elkaars bondgenoten zijn in de aanpak van corona. Alleen zo kunnen we erger voorkomen", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen