immoweb

Kasteel Gravenhof in Dworp te koop. Margriet Hermans: "Ik ben er getrouwd, uitbater was erg discreet met al die BV's"

Het Kasteel Gravenhof in Dworp staat te koop voor 4,8 miljoen euro. Het kasteel in het centrum van Dworp is bekend om zijn hotel en feestzalen. Veel bekende Vlamingen hielden er hun huwelijksfeest. Onder hen Willy Sommers en Sam Gooris en Kelly Pfaff. Ook Margriet Hermans trouwde er. Zij prijst de uitbater, die erg discreet was en goed kon zwijgen.

Margriet Hermans schrok toen ze vernam dat het Gravenhof wordt verkocht. "Ik ben er een beetje niet goed van. Ik vind het erg", zegt ze in een gesprek met Radio 2 Vlaams-Brabant. Hermans hoopt dat de nieuwe eigenaar de activiteiten met de feestzalen en het hotel verderzet. 

Discretie

Het feit dat bekende Vlamingen naar het Gravenhof trokken voor hun huwelijk of voor de doop van hun kind had volgens Margriet Hermans vooral te maken met de discrete houding van de uitbater. "Alles had te maken met de 'kasteelheer' die zo veel relaties had, die zo goed kon zwijgen, die alles heel discreet benaderde. Dat is natuurlijk voor mensen die bekend zijn in Vlaanderen erg belangrijk. En daarnaast was de service er ook fantastisch."

Las Vegas

Oud-politica en zangeres Margriet Hermans herinnert zich nog goed haar huwelijksfeest in Dworp. "We zijn eigenlijk getrouwd in Las Vegas. Het weekend daarna hebben we ons feest gegeven in het Gravenhof in Dworp. We konden daar blijven slapen. Er waren verschillende ministers aanwezig. Ook mijn moeder zaliger was er nog bij. Ondanks de winter viel het weer die dag nog mee. Het was een supergeweldige gelegenheid!" 

Meest gelezen