Geen nieuwe McDonalds in Tervuren: gemeente vreest voor verkeersveiligheid

Er komt geen nieuw filiaal van hamburgerketen McDonalds aan de Leuvensesteenweg in Tervuren. Het gemeentebestuur levert geen omgevingsvergunning af. Ze heeft vragen bij de verkeersveiligheid op de drukke steenweg.

Er was de laatste weken veel te doen rond de plannen van de bekende hamburgerketen om een nieuw restaurant te bouwen in Tervuren. Er ging zowel een petitie vóór als tegen de plannen rond. In totaal dienden ook een 400-tal mensen een bezwaarschrift in. Ze zijn bang dat het restaurant voor extra verkeershinder zal zorgen en vinden dat de hamburgerketen te dichtbij de scholen in de buurt zou komen.

Het gemeentebestuur volgt die redenering nu gedeeltelijk en levert geen omgevingsvergunning af. Ze wil net dat mensen hun auto minder gaan gebruiken, en vreest voor de verkeersveiligheid en de verkeersdoorstroom: "De Leuvensesteenweg is sowieso al een drukke steenweg", zegt schepen Bram Peters (Groen+).  "Maar los daarvan willen we als gemeente daar in de buurt ook liever geen extra winkels of horeca. Ook de mobiliteitsraad had ons afgeraden om de vergunning toe te kennen."

Meest gelezen