Politie Brussel-Noord krijgt opleiding om te leren omgaan met intimidatie en seksueel geweld: "Hopen dat meer mensen klacht indienen"

Alle agenten van de politiezone Brussel-Noord krijgen een opleiding om te leren omgaan met intimidatie op straat en seksueel geweld. De politie wil dat slachtoffers makkelijker hun weg vinden om een klacht in te dienen.

Door nog beter met slachtoffers van geweld of intimidatie op straat te leren omgaan, hoopt de politie dat meer mensen een klacht zullen durven indienen. Maar de opleiding moet er ook voor zorgen dat politiemensen intimidatie of scheldpartijen op straat beter leren herkennen. Het gebeurt geregeld dat mensen op basis van hun geslacht of geaardheid het slachtoffer worden van intimidatie of geweld en daar wil de politie nog strenger op toezien.

Proactief reageren

Agenten zullen ook zelf mensen contacteren als ze problemen opmerken op de sociale media, zegt Audrey Dereymaeker van de politiezone Brussel-Noord: "We hebben vastgesteld dat slachtoffers vaak twijfelen om een klacht in te dienen. De stap om naar de politie te gaan, is vaak te groot. Als we dus iets verdacht zien op sociale media, reageren we proactief. Op die manier weten slachtoffers wie ze moeten contacteren in onze politiezone, zodat ze makkelijker een klacht kunnen indienen."

Dit weekend werd er nog een vrouw geslagen door een groep jonge mannen nadat ze een andere vrouw had gekust op straat in Brussel.  

Meest gelezen