Belga

Psychiatrische instelling plaatst tent en woonwagen om bezoek coronaproof buiten te ontvangen

De inwoners van de jongerenafdeling van het psychiatrisch centrum Amadeus in Mortsel kunnen binnenkort hun bezoek buiten ontvangen. Daarvoor hebben ze een tent en een oude woonwagen in de tuin geplaatst. Ze doen dit om tegemoet te komen aan de coronamaatregelen.

In een instelling bezoek ontvangen in coronatijden is niet altijd even makkelijk. Vaak worden binnenruimtes aangepast om voldoende afstand te kunnen bewaren. Op de jongerenafdeling van het psychiatrisch centrum Amadeus in Mortsel willen ze nu ook buitenruimtes inrichten waar inwoners bezoek kunnen ontvangen.

Mini-festivaltent

“Er zijn verschillende voordelen aan die buitenruimtes die we willen creëren”, zegt Willem De Muer, zorgmanager in Amadeus in Mortsel. “Enerzijds is het beter om bezoek te ontvangen waar meer ruimte is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Anderzijds weten we ook dat langdurig binnen zitten en weinig sociaal contact hebben een psychische stoornis niet ten goede komt.”

Om het bezoek buiten te ontvangen, wil het psychiatrisch centrum een oude woonwagen en een Marquee-tent, een mini-formaat van de festivaltent van pukkelpop, gebruiken. Deze worden buiten op hun terrein geplaatst. Om het project mee mogelijk te maken, geeft de Koning Boudewijnstichting 20.000 euro. Over twee maanden zou alles klaar moeten zijn.

Meest gelezen