Rodania-muziekje opnieuw te horen tijdens wielerwedstrijden: "Een koers zonder Rodania is als een café zonder bier"

Het bekende deuntje van Rodania zal binnenkort opnieuw te horen zijn tijdens wielerwedstrijden. Een paar jaar geleden verdween het muziekje na meer dan zestig jaar, na een overname van het horlogemerk. Sinds begin juli heeft Rodania andere eigenaars en zij willen Rodania opnieuw in de koers met de auto's van juwelier Ruelens uit Boutersem. 

Twee jaar geleden klonk er voor de laatste keer "Rodania" in de koers. Dat muziekje kwam uit de luidsprekers van de reclamewagen van juwelier Ruelens uit Boutersem. Maar Wim Ruelens gaat opnieuw rijden met het bekende deuntje van Rodania. Dat is overeengekomen met de nieuwe eigenaars van het horlogemerk. 

Dit muziekje is al die jaren bij de mensen blijven hangen

"De mensen zijn Rodania nog niet vergeten", vertelt Wim Ruelens. "We hebben het onlangs nog eens uitgeprobeerd tijdens de wielerwedstrijd Dwars door het Hageland, en dat was een succes. We schrokken ervan hoe de mensen ons teken deden als ze het muziekje hoorden. Veel toeschouwers lieten ook hun horloge zien toen we voorbij reden. Ook in het koersmilieu voel je wel dat het leeft. Dit muziekje is al die jaren blijven hangen bij iedereen." 

Het is een speciaal jaar voor het horlogemerk. "Rodania wordt 90 jaar", vertelt Wim. "In de jaren '70 reed Rodania ook mee in de Ronde van Frankrijk, dus misschien komt dat er ooit ook nog eens van. Maar we gaan eerst beginnen bij wedstrijden in eigen land."

Meest gelezen