100 brandwachten gezocht om havens en petrochemische bedrijven te beveiligen

Uitzendbureau Trixxo zoekt  100 nieuwe brand- en veiligheidswachten voor de havens van Antwerpen, Gent en Rotterdam en petrochemische sites in Tessenderlo, Zeeland, Geleen en Eindhoven. Omdat veel bedrijven na de corona-lockdown weer volop aan het heropstarten zijn, is er een groot tekort aan toezichthouders.

Trixxo, met hoofdzetel in Hoeselt, heeft 130 kantoren in heel België. Eind vorig jaar nam het Levelplus uit het Nederlandse Goes over. Dat is gespecialiseerd in veiligheidspersoneel in de petrochemische industrie, een nichesector waarin ook Trixxo al ervaring had opgebouwd. Nu worden op korte termijn dus 100 nieuwe brand- en veilgheidswachten gezocht voor de grootste Belgische en Nederlandse havens en petrochemische sites. 

Alles in de gaten houden

“Brand- en veiligheidswachten staan in voor de veiligheidsmonitoring van verschillende petrochemische werven en raffinaderijen. Het gaat daarbij om het controleren van de aanwezigheid van mededwerkers tot gas-metingen”, legt Frank Vliegen van Trixxo uit. “In een noodsituatie zijn brandwachten ook verantwoordelijk voor de alarmering van de hulpdiensten en de evacuatie van de medewerkers. Als op de terreinen van chemische- en andere industriële bedrijven onderhoud moet plaatsvinden met o.a. laswerken, bouwwerken van nieuwe installaties of andere risicovolle opdrachten, dan moet daar altijd een brand- en veiligheidswacht bij aanwezig zijn." 

Voor deze jobs zijn geen voorkennis of diploma's vereist. Het uitzendkantoor en de werkgevers zorgen zelf voor de opleiding van de kandidaten. Er wordt dan ook gekeken naar mensen die bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis hun job hebben verloren.

Meest gelezen