foto: Trixxo

Antwerpse haven op zoek naar brand- en veiligheidswachten

De haven van Antwerpen is op zoek naar tientallen brand- en veiligheidswachten. Veel bedrijven starten weer op na de coronacrisis en de vraag naar veiligheidswachten is zeer groot. Brand- en veiligheidswachten zorgen ervoor dat het onderhoud en herstellingen in de petrochemische industrie veilig kunnen gebeuren. 

Trixxo, een uitzendbureau met specialisatie in het outsourcen van veiligheidswachten in ondermeer de haven van Antwerpen en Gent, is dringend op zoek naar honderd brand- en veiligheidswachten. Veel bedrijven zijn na de coronacrisis weer aan het opstarten en hebben daarvoor nood aan toezichthouders. Brand- en veiligheidswachten kijken erop toe dat het onderhoud en de herstellingen in petrochemische bedrijven op een veilige manier kunnen gebeuren. "Van de 100 mensen die we nu zoeken, hebben we er 80 nodig voor Antwerpen", zegt Frank Vliegen van uitzendbureau Trixxo.

Geen diploma's of voorkennis vereist

Voor de job van brand- of veiligheidswacht zijn geen voorkennis of diploma's vereist. Kandidaten worden door de werkgever volledig kosteloos getraind tijdens een 6-daagse opleiding. "En je hoeft als kandidaat niet bang te zijn dat je zonder job valt want je kan ook heel gemakkelijk worden omgeschoold tot veiligheidsagent om aan de slag te gaan in winkels of gewone bedrijven. Ook daar zijn nu veel mensen nodig, denk maar aan securitypersoneel in winkels, zeker nu met corona", zegt Vliegen nog.

Meest gelezen