Dankzij atleet Bashir Abdi krijgen corona-verzorgers van UZ Gent een wandel-vergader-pad en droogkamer voor fietsers

Het personeel van het Gentse Universitair Ziekenhuis krijgt binnenkort een nieuw wandelpad en speciale kamers waar fietsende medewerkers hun spullen kunnen laten drogen. Dat gebeurt dankzij een speciaal fonds waarvan de Gentse atleet Bashir Abdi het gezicht is. Bedoeling is dat corona-verzorgers zich in deze drukke tijden fysiek en mentaal goed blijven voelen. "Het zijn volwaardige en mooie projecten", zegt Abdi.

Zoals in alle zorginstellingen hebben ook in het Gentse UZ de medewerkers hard doorgewerkt om hun COVID-patiënten te behandelen in soms moeilijke omstandigheden. Ze verdienen dus een extraatje, zo dachten ze bij het UZ, waar ook een fonds bestaat waarvan de Gentse atleet Bashir Abdi het gezicht is. 

En omdat Bashir Abdi vorige vrijdag enkele records brak op de Memorial Van Damme, was het ook tijd om hem eens in de bloemetjes te zetten, dachten ze in het UZ. Abdi was vereerd met de erkenning, en kan op zijn beurt het UZ personeel steunen: niet alleen met zijn woorden maar ook met wat comfort dat met geld in het fonds betaald wordt. 

Fysiek en mentaal beter

Abdi zamelt samen met het UZ geld in voor de zorgverleners, zodat zij zich in deze drukke coronatijden fysiek en mentaal goed blijven voelen. Ondertussen zijn de eerste projecten die via het fonds gerealiseerd zullen worden, bekend. "Zo komt er een wandelpad, zodat vergaderingen al wandelend kunnen gebeuren. ", verduidelijkt Karlien Wouters. "Daarnaast komen er ook ruimtes waar medewerkers hun kleren kunnen laten drogen als ze met de fiets naar het werk komen. Op die manier moedigen we ze verder aan om de fiets te gebruiken, ook al is het slecht weer." Alle ideeën en plannen werden op voorhand uitvoerig besproken met Bashir Abdi. Hij is dan ook erg enthousiast. "Het zijn volwaardige en mooie projecten, die absoluut goed zijn voor het personeel."

kasto80

Meest gelezen