Ex-CEO KSV Roeselare wast zijn handen in onschuld: "Ik heb niets te maken met gesjoemel"

De gewezen CEO van KSV Roeselare zegt dat hij niets te maken heeft met het gesjoemel bij de club. Gisteren raakte bekend dat het Kortrijkse gerecht een onderzoek doet naar valsheid in geschrifte en oplichting. Daarbovenop zit de sportief directeur, een Antwerpenaar van 25, sinds vrijdag in de gevangenis voor de aanranding van minderjarige voetballers.

Diederik Degryse, de ex-CEO van KSV Roeselare, is in gebreke gesteld. Aan Radio 2 West-Vlaanderen ontkent hij formeel dat hij meegewerkt zou hebben aan gesjoemel binnen de club. "Ik draag al heel mijn leven ethiek in een hoog vaandel", zegt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Met het vervalsen van contracten hou ik me dus niet bezig. Gisteren niet, vandaag niet en morgen ook niet. Laat dat duidelijk zijn."

Degryse geeft toe dat hij bijzonder naïef is geweest en alles deed voor de club. "Achteraf is het altijd gemakkelijk praten, natuurlijk. De investeerders hebben bepaalde formuleringen gedaan en de sportief directeur heeft beloofd om die formuleringen om te zetten in sportieve resultaten. Dat is zo voorgelegd aan de club en de club heeft daarmee ingestemd. Meer kan ik daar ook niet over zeggen."

Zedenfeiten

De zedenfeiten zouden in Antwerpen en niet in Roeselare gebeurd zijn. "Het gaat om feiten uit een recent verleden", zegt de gewezen CEO. "Ik word daar kotsmisselijk van als ik dat hoor. Ik heb daar zelf ook niets mee te maken en ook nooit iets over gehoord. De woordvoerder van KSV Roeselare heeft ook gezegd dat er hier geen zedenfeiten zouden gebeurd zijn. Laat het ons hopen, want dat is echt degoutant."

Ik walg van het feit dat er zedenfeiten zijn gebeurd

Ex-CEO KSV Roeselare, Diederik Degryse

Blijft KSV Roeselare bestaan?

Morgen wordt beslist of KSV Roeselare nog langer blijft bestaan. Heel wat supporters van de club hebben nu al alle hoop verloren. "We zijn als voetbalclub al een paar keer door het oog van de naald gekropen, van faillissement tot licentieproblemen", zegt supporter Juan Alleman. "Iedereen vreest nu dat dit schandaal de doodsteek zou kunnen zijn. We hebben de voorbije jaren heel veel hoop gekoesterd, maar we zijn aan het einde van ons Latijn."

Meest gelezen