Videospeler inladen...

Gekantelde vrachtwagen op de E19 bij Vilvoorde, hinder kan nog paar uur duren

De E19 van Antwerpen naar Brussel is bij Vilvoorde grotendeels versperd door een ongeval met een vrachtwagen. Het voertuig is na de aanrijding gekanteld, de chauffeur raakte daarbij gewond. Je kan de snelweg in de volgende uren beter vermijden.

Volgens de eerste berichten van het verkeerscentrum zouden er bij het ongeval geen andere voertuigen betrokken zijn. Volgens onze journaalploeg ter plaatse gaat het om een vrachtwagen met Roemeense nummerplaat die een klapband zou gekregen hebben. De chauffeur is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er lekte brandstof uit de vrachtwagen en die verspreidde zich snel over alle rijstroken. 

De brandweer kon snel de pechstrook vrijmaken zodat het verkeer er weer met mondjesmaat door kon. Rond 11 uur waren er twee rijstroken open. Je kan de E19 echter beter helemaal vermijden want er staat nu één uur file vanaf Zemst. Wie van Antwerpen naar Brussel wil, kan beter via de A12 rijden. De problemen kunnen er nog verschillende uren duren. Voor de takeling kan beginnen, moet eerst de lading van de vrachtwagen - een grote hoeveelheid houten balken - worden overgeladen.

Het ongeval heeft ook gevolgen voor het treinverkeer. Door de klap belandde een deel van het motorblok op de sporen van lijn 25 N (Schaarbeek-Mechelen). Daardoor is er sinds 9.30 uur geen treinverkeer tussen Schaarbeek en Machelen. "De impact is niet erg groot. Het treinverkeer wordt lokaal omgeleid", zo is vernomen van Infrabel.

Eén trein stond door het incident een tijd stil. "De trein en de passagiers keren terug naar Brussel-Zuid", aldus woordvoerder Thomas Baeken. Hoelang de hinder voor het spoorverkeer zal duren, is niet meteen bekend.

Spoorlijn 25 N is de aftakking die vanuit Schaarbeek vertrekt naar de luchthaven en dan via de middenberm van de E19 naar Mechelen loopt.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen