Stad Brugge

Met de hand getekende kaart van Brugse binnenstad is na 7 jaar (!) klaar: "Ontelbaar veel potloden gebruikt"

In het Huis van de Bruggeling, vlak bij het station van Brugge, hangt vanaf nu een gigantische kaart van de Brugse binnenstad. De kaart is 3 meter 70 op 2 meter 30 groot en is volledig met de hand getekend in potlood. Het is een kopie van de beroemde kaart van Marcus Gerards uit 1561.

De tekening is een uit de hand gelopen hobbyproject van Bruggeling Luc Dusauchoit. Hij baseerde zich op de beroemde kaart van Marcus Gerards uit 1561, maar maakte de tekening dubbel zo groot en verwerkte er meer details in. Dusauchoit heeft 7 jaar aan de kaart gewerkt en schenkt de tekening nu aan de stad Brugge. "Het is te groot om bij mij thuis op te hangen", zegt hij. "Ik heb er een groot deel van mijn vrije tijd aan gespendeerd. 's Avonds kon ik er gemakkelijk 2 tot 3 uur aan werken."

Ontelbaar veel potloden

"Ik heb in totaal 63 bladzijden in A3-formaat gebruikt", vertelt Dusauchoit. "Naar de hoeveelheid potloden en gommen heb ik het raden. Het zijn er ontelbaar veel. Alles is in potlood getekend en geschreven: van de straten tot de kerken en de straatnamen."

Radio 2
Stad Brugge

Meest gelezen