"Het coronavirus is sterk maar het corsovirus is sterker":  bloemencorso in Loenhout gaat niet door, maar jongeren maken toch 1 praalwagen

Het was al bekend dat het traditionele bloemencorso in Loenhout niet doorgaat dit weekend, maar toch hebben 5 tieners 1 grote praalwagen gebouwd. Ze gaan er 10 kilometer mee door de straten trekken, tot aan een zorginstellling in Loenhout. Het is niet de bedoeling om volk naar Loenhout te lokken, maar wel om alle inwoners een hart onder de riem te steken, en dan meer bepaald alle zorgpersoneel. 

Normaal rijden er 32 wagens mee en komen er zo'n 15.000 toeschouwers naar het bloemencorso in Loenhout, maar dit jaar dus niet. Tot grote spijt van 5 tieners die het toch niet konden laten om een bloemenwagen te bouwen, van 12 meter lang,  4,5 meter hoog en 4,5 meter breed. Ze hebben er een hele zomervakantie aan gewerkt. "Er was niet veel te doen deze zomer voor jongeren," zegt student Sam Couwenberg, "dus hebben we met andere jongeren onze zomer besteed aan het bouwen van deze wagen. Normaal doen er ook volwassenen mee.  We willen het ontwerp nog wat geheim houden, maar het wordt wel een hele mooie wagen."

Dit weekend versieren de jongeren de wagen met 60.000 dahlia's en zondag rijden ze er 10 kilometer mee door Loenhout naar een zorginstelling, waar de praalwagen nog een tijdje zal staan. "We willen vooral alle zorgpersoneel bedanken voor hun inzet tijdens deze coronacrisis," zegt Sam Couwenberg. "En omdat er geen motor in de wagen zit, zullen we hem de hele weg zelf duwen." 

 

 

Meest gelezen