foto: gemeente Schoten

In Schoten komen twee nieuwe fiets- en voetgangersbruggen over het kanaal Dessel-Schoten

In Schoten zullen fietsers en voetgangers in de toekomst twee nieuwe bruggen kunnen gebruiken om het kanaal Dessel-Schoten over te steken. De huidige sluisovergangen waren niet meer veilig en werden daarom afgesloten. Tegen de zomer van 2021 zouden de nieuwe bruggen klaar moeten zijn. 

 

De Vlaamse Waterweg automatiseert momenteel alle sluisovergangen op het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. De bediening van de sluizen gebeurt dan op afstand waardoor er geen sluiswachter meer nodig is. Maar zonder sluiswachter is het niet meer veilig voor fietsers en voetgangers om die sluisdeuren als oversteekplaatsen te gebruiken. De Vlaamse Waterweg heeft dan ook beslist om die sluizen af te sluiten. Maar daardoor moeten zwakke weggebruikers een heel eind om als ze het kanaal willen oversteken.

Om hieraan tegemoet te komen, heeft het gemeentebestuur van Schoten 240.000 euro vrijgemaakt om op die twee plekken fiets- en voetgangersbruggen te bouwen. De bruggen komen aan sluis 6, ter hoogte van de Vaartdreef en sluis 8, ter hoogte van de Lariksdreef. "Met de bruggen willen we mensen uit onder meer de wijk Berkenrode een vlotte toegang geven tot de Brechtsebaan of het jaagpad aan de overkant van het kanaal. Dan kunnen ze daar de bus nemen of met de fiets verder rijden zonder dat ze een grote omweg moeten maken", zegt schepen voor openbare werken en mobiliteit Wouter Rombouts (N-VA). De ontwerpen voor de bruggen zijn klaar. Tegen de zomer van 2021 liggen de bruggen er.

Meest gelezen