Luke O'Donovan

Jonge Bruggeling ontwierp zitbank die nu in centrum Londen staat

Jason Slabbynck (31) uit Brugge is een jonge ontwerper. Een van zijn creaties, een zitbank, staat op dit moment in het centrum van Londen. "Ik had mijn zitbank graag bezocht in Londen, maar 2 weken in quarantaine gaan? Dat heb ik er niet voor over", lacht de Bruggeling.

"Mijn zitbank is eigenlijk een onderdeel van het London Festival of Architecture", zegt Slabbynck. "Dat festival wordt elk jaar georganiseerd en elke keer schrijven ze een wedstrijd uit om een zitbank te ontwerpen. Die zitbank wordt dan tijdens het festival in het centrum van Londen geplaatst om de stad wat op te fleuren."

"Mijn ontwerp bestaat uit 3 vierkanten", gaat de Bruggeling voort. "Ze kruisen elkaar in het midden, waardoor er 1 horizontaal en 2 verticale vlakken ontstaan. Het is een kruisvormige zitbank geworden, waar je met 4 personen op kan zitten."

(Lees voort onder de foto)

Luke O'Donovan

"Ik ben trots op mezelf"

"Dat mijn zitbank in een grootstad zoals Londen staat, is bijna niet te geloven", zegt de ontwerper. "Ik ben trots op mezelf. Jammer genoeg kan ik mijn creatie niet gaan bekijken door de coronacrisis. Gelukkig heeft de organisatie van het festival een goede fotograaf gestuurd en beschik ik nu over een aantal mooie foto's van mijn zitbank."

Meest gelezen