Kourtney en Kim Kardashian en hun moeder Kris Jenner.
2016 Getty Images

Kim Kardashian kondigt einde aan van realityshow die haar en haar familie bekend maakte

De populaire Amerikaanse realityshow "Keeping up with the Kardashians" zal er na 20 seizoenen mee stoppen. Dat heeft Kim Kardashian bekendgemaakt op Twitter. De show loopt al 13 jaar en maakte wereldsterren van Kim, haar zussen Kourtney en Khloé, haar halfzussen Kendall en Kylie Jenner, hun ouders, partners en kinderen. Het laatste seizoen zal begin volgend jaar uitgezonden worden. 

"Het is met pijn in het hart dat onze familie de moeilijke beslissing genomen heeft afscheid te nemen van "Keeping up with the Kardashians", schrijft Kim Kardashian op Twitter. "Na wat 14 jaar zal zijn, 20 seizoenen, honderden episodes en talrijke spin-off shows zijn we iedereen ongelofelijk dankbaar die al die jaren gekeken heeft."

Toen de realityreeks in 2007 van start ging was het grootste deel van de familie onbekend. Kim had de aandacht al op zich weten te vestigen door een uitgelekte pornofilm en een rolletje in de realityshow van haar vriendin Paris Hilton. Haar toen al overleden vader, Robert Kardashian, was een van de advocaten die OJ Simpson verdedigde tijdens zijn ophefmakende proces in 1995. 

De eerste shows volgden vooral het leven van Kim, haar zussen Kourtney en Khloe en hun ondertussen ex-partners Kris Humphries, Scott Disick en Lamar Odom. Na een tijdje kwamen ook mama en manager Kris Jenner in beeld en haar toenmalige echtgenoot Olympisch kampioen Bruce Jenner, die sinds 2015 door het leven gaat als Caitlyn Jenner. 

Zakelijk imperium

De show maakte van Kim Kardashian en haar zussen en halfzussen wereldsterren. Ze kregen vaak de kritiek dat ze beroemd waren omwille van hun beroemdheid, maar de familie slaagde er wel in om munt te slaan uit hun bekendheid. De Kardashians bouwden een zakelijk imperium uit in de entertainment-, reclame-, merchandising-, mode- en cosmetica-industrie.

In 2014 trouwde Kim met de Amerikaanse rapper Kanye West. Samen hebben ze vier kinderen.  Haar halfzus Kylie Jenner, die een populaire cosmeticalijn heeft, werd vorig jaar door het Amerikaanse zakenblad Forbes uitgeroepen tot jongste self-made miljardair aller tijden. 

Kim Kardashian en Kanye West
2019 Invision

Meest gelezen