Stad Mechelen breidt fietsenstallingen uit, ook extra oplaadpunten voor elektrische fietsen voorzien

In Mechelen komen er nieuwe fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Vanaf oktober komen er 69 plaatsen bij, wat het totaal op 341 brengt. De stallingen worden voorzien aan stadsgebouwen. "Mechelen is meer dan ooit een fietsstad", zegt schepen van Mobiliteit, Vicky Vanmarcke (Open VLD). "Met ons aanbod evolueren we mee in de tijd."

De Stad Mechelen zal de komende maand een hoop nieuwe fietsenstallingen plaatsen. Er komen 69 plaatsen bij. In totaal zullen er 341 plaatsen beschikbaar zijn om je fiets te parkeren, net als 92 oplaadpunten voor elektrische fietsen. Daarmee wil de stad inzetten op een vlot woon-werkverkeer en tegemoet komen aan de behoeftes van haar inwoners en bezoekers. 

Meer dan ooit een fietsstad

"Mechelen is meer dan ooit een fietsstad", zegt schepen van Mobiliteit, Vicky Vanmarcke (Open VLD). "Er is een enorme toename van fietsers bij de Mechelaars, waaronder ons eigen personeel. We willen daarom voldoende stalplaatsen voorzien waar nodig en waar mogelijk." De stad zal in totaal 69 extra fietsenstallingen plaatsen bij de stadsgebouwen, die ook beschikbaar zullen zijn voor het publiek. 

Er is een enorme toename van fietsers. We willen daarom voldoende stalplaatsen voorzien waar nodig en waar mogelijk.

Vicky Vanmarcke, schepen van Mobiliteit (Open VLD)

Mee-evolueren

Daarnaast zullen ook bestaande stallingen vernieuwd worden. "Met ons aanbod evolueren we mee in de tijd", verklaart Vanmarcke. "Dat doen we met oplaadpunten voor elektrische fietsen,  met plaatsen voor plooifietsen en bakfietsen en met een dubbellagige fietsparking die optimaal gebruikmaakt van de ruimte." 

Meest gelezen