Mondmasker, niet juichen en bier in de tribune bij eerste thuiswedstrijd van STVV mét supporters 

Voor STVV maar ook voor de supporters van de Limburgse ploeg wordt het een spannend weekend. Want voor het eerst sinds maanden worden er weer supporters toegelaten in het stadion. Daarvoor is wel een heel draaiboek met veiligheidsmaatregelen opgesteld. 

Het draaiboek van STVV om thuiswedstrijden met supporters veilig te laten verlopen is gisteren door minister van sport, Ben Weyts, goedgekeurd. Daarmee is STVV bij de eerste clubs in eerste klasse die weer supporters mogen toelaten in hun stadion. 

"Vooral voor de stewards wordt het hard werken zondag", zegt Fiorenzo Mostien. "Want zij moeten erop toezien dat alle veiligheidsmaatregelen goed worden opgevolgd. Natuurlijk moeten supporters hun handen ontsmetten als ze het stadion binnenkomen, voldoende afstand houden en een mondmasker dragen. Maar er zijn nog meer maatregelen."

Een pintje drinken kan zeker nog maar de supporters moeten blijven zitten en het bier wordt naar de tribunes gebracht

Fiorenzo Mostien, perswoordvoerder STVV

"We zullen al twee uur voor aanvang van de wedstrijd, de deuren openen", zegt Fiorenzo Mostien van STVV. "Zo willen we de aankomst van de supporters zoveel mogelijk spreiden."

"Supporters worden ook door ons naar hun plaats in het stadion begeleid", gaat Mostien verder. "Ze zullen dus niet kunnen gaan zitten op de plaatsen die ze gekozen hebben toen ze hun abonnement kochten."

Ook opspringen en juichen bij een doelpunt is er niet meer bij: supporteren krijgt een nieuwe betekenis

Fiorenzo Mostien, perswoordvoerder STVV

"Dit wordt een test", zegt Fiorenzo Mostien. "Als het zondag allemaal goed verloopt, mogen we misschien op termijn weer meer supporters toelaten in ons stadion. Maar het blijft voorlopig vooral belangrijk voor de aanwezige supporters dat ze weer van het voetbal kunnen genieten. Ons stadion is lang genoeg leeg gebleven."

Meest gelezen