HOUIN / BSIP

Nazomer op komst met "hoge temperaturen": volgende week mogelijk tot 30 graden

De zomer voorbij, zei u? Neen, zo lijkt het. Volgende week staat een nazomer op de agenda, met temperaturen tot 30 graden en veel zon. "Als we die temperaturen halen, zou dat toch uitzonderlijk zijn", zegt weervrouw Sabine Hagedoren. 

Voor we naar de nazomer gaan, moeten we het nog even met wat gematigder weer doen. Zo is het vandaag vaak zwaarbewolkt, met hier en daar een opklaring en temperaturen rond de 23 graden. Vannacht blijft het zwaarbewolkt met, met 10 tot 15 graden. 

Morgen blijft het droog met zon en wolken. De maxima schommelen tussen 17 graden en 23 graden. Vrijdag wordt er zonnig, droog en aangenaam zacht weer voorspeld, met temperaturen tussen 20 en 24 graden. 

Zaterdag trekt in de loop van de dag vanaf het noordwesten een staartje van een zwak front door het land met tijdelijk meer wolkenvelden en mogelijk een lokaal spatje regen. Maxima tussen 18 graden en 24 graden. Vanaf zondag zetten de weergoden een tandje bij: droog en zonnig met hoge wolkensluiers en maxima tussen 20 en 24 graden.

Maandag zou de nazomer dan écht starten, met maandag rond 28 graden en dinsdag zelfs 30 graden en meer. "Het is nog vrij vroeg, maar als we op dinsdag die 30 graden halen, dan is dat toch vrij uitzonderlijk", zegt weervrouw Sabine Hagedoren. "In de eerste twee weken van september gebeurt dat soms nog, maar later in september is dat niet zo gewoon."

En hoe zeker zijn we van dat warme weer? "De verschillende computermodellen wijzen toch naar zomers weer. De exacte temperaturen kunnen nog worden bijgesteld, maar het lijkt er alleszins op dat we warme lucht krijgen, met hoge temperaturen."

Meest gelezen