Grote politieactie in onderzoek naar wapenhandel: onder anderen politiecommissaris opgepakt, 374 wapens in beslag genomen

In een onderzoek naar illegale wapenhandel is de politie binnengevallen op 16 adressen, waaronder in een commissariaat. 10 verdachten werden opgepakt, onder hen ook een politiecommissaris. Bij de huiszoekingen werden 374 wapens en 400 kilogram munitie in beslag genomen.

In Watermaal-Bosvoorde, Waterloo, Eigenbrakel, Kasteelbrakel, Laken, Oudergem, Lasne, Aat, Verviers en Tubeke deed de politie gisterenochtend in totaal 16 huiszoekingen. De invallen kaderen in een onderzoek naar wapenhandel en vonden plaats in privéwoningen, een wapenhandel en een politiecommissariaat. 

"Er werden talrijke handwapens, lange vuurwapens en automatische wapens aangetroffen, en ook granaten. In totaal werden er 374 wapens voor onderzoek in beslag genomen alsook 400 kilogram munitie. Er werden eveneens twaalf voertuigen, waaronder meerdere luxevoertuigen, in beslag genomen. Wapendeskundigen hebben de onderzoekers bijgestaan om de verschillende types aangetroffen wapens gemakkelijker te kunnen identificeren", klinkt het bij het parket. 

Bij de actie werden tien personen opgepakt. "Tot die personen behoren verzamelaars, twee wapenhandelaars en een politiecommissaris. Vijf van hen werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter die met het dossier is gelast."

De politiecommissaris die werd opgepakt maakt deel uit van het korps van Brussel Hoofdstad/Elsene. “We hebben onmiddellijk een disciplinair onderzoek geopend en de betrokkene werd geschorst”, zegt woordvoerder Olivier Slosse. 

Meest gelezen