Oostende ziet kinderarmoede stijgen

Het Centrum voor Kind- en Gezinsondersteuning in Oostende heeft de kinderarmoede de afgelopen maanden zien toenemen. De stad heeft, in vergelijking met andere Vlaamse centrumsteden, sowieso al het meeste kinderen in armoede.

De coronacrisis heeft meer kinderen in armoede doen terechtkomen. Dat zeggen verschillende armoede-organisaties, zoals het Centrum voor Kind en Gezinsondersteuning in Oostende. Het centrum vangt onder andere kinderen op in crisissituaties. "We zitten echt aan onze limiet", zegt Patrick Blondé. "Wij mogen normaal gezien 10 kinderen opvangen, maar tijdens de coronacrisis hebben wij elke dag minstens 14 kinderen in huis gehaald. Dat was vaak voor 1 nacht, maar soms ook voor 2 nachten, afhankelijk van hoe de thuissituatie evolueerde."

Aanbod beperkt

"Het is erg jammer dat we in Vlaanderen slechts een beperkt hulpaanbod hebben voor gezinnen die in een crisissituatie zitten", besluit Blondé. "De kinderen zijn daar echt het slachtoffer van."

Meest gelezen