Opvallend veel jonge mensen vragen financiële steun aan in Ieper

4 op de 10 Ieperlingen die steun vragen, zijn jonger dan 30 jaar. Het gaat om mensen die pas ontslagen werden of hun huis dreigen te verliezen. De stad Ieper investeert daarom 1 miljoen euro in een sociaal herstelplan.

De mensen die steun aanvragen, zijn vaak jonge gezinnen met kinderen. "Vaak hebben die mensen nog onvoldoende rechten opgebouwd om een werkloosheidsuitkering aan te vragen", zegt de schepen van Welzijn en Financiën, Eva Ryde (N-VA). "Daarom kloppen ze bij de stad aan. Wij proberen hen weer richting een job, een huis of de nodige zorgen te begeleiden."

Schoolfactuur

De stad Ieper zal ook 80 procent van de schoolfactuur betalen van deze kwetsbare gezinnen en laptops en tablets voor hen kopen. "Op die manier helpen we hen terug op weg", besluit Ryde.

Meest gelezen