Duikboot
2017 Ole Jensen

Deense uitvinder geeft duikbootmoord op Zweedse journaliste toe: "Er is maar één schuldige, dat ben ik"

In Denemarken heeft de uitvinder Peter Madsen de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall aan boord van zijn duikboot voor het eerst toegegeven. Madsen heeft bekend in een televisiedocumentaire. De bekende uitvinder werd door het Deense gerecht voor deze misdaad al veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. 

"Er is er maar één die schuldig is, en dat ben ik", zei Peter Madsen in de documentaire. De 49-jarige uitvinder werd via de telefoon geïnterviewd. De man antwoordde "ja" op de vraag van de journalist of hij de 30-jarige vrouw in 2017 heeft vermoord. 

Er is er maar één die schuldig is, en dat ben ik

Peter Madsen

De gruwelijke zaak deed destijds veel stof opwaaien. De journaliste Kim Wall verdween drie jaar geleden op 10 augustus. Ze werd het laatst gezien op de duikboot van de bekende uitvinder. Wall reisde voor een artikel met Madsen mee in die duikboot. De uitvinder vermoordde haar aan boord met messteken, sneed haar lichaam in stukken en dumpte de lichaamsdelen in de wateren ten zuiden van Kopenhagen. 

(Lees verder onder de foto)

Peter Madsen

De precieze doodsoorzaak van Kim Wall is nog steeds onduidelijk. Maar tijdens het onderzoek naar de moord kwam naar voren dat Madsen in de dagen voor Walls verdwijning intensief heeft gezocht naar online beelden van gruwelijke terechtstellingen van vrouwen en extreme porno.

De rechtbank in Kopenhagen oordeelde twee jaar geleden dat Madsen schuldig is aan de moord en de foltering op Wall in zijn zelfgebouwde onderzeeër en dat hij levenslang de cel in moet. 

De uitvinder hield tot nu steeds vol dat er sprake was geweest van een ongeval. 

Peter Madsen

Meest gelezen