AFP or licensors

Rapper Roméo Elvis geeft ongepast seksueel gedrag toe: "Ik ben op een uitnodiging ingegaan die er geen bleek te zijn"

De Belgische rapper Roméo Elvis is op sociale media beschuldigd van aanranding. Een jonge Brusselse vrouw postte de beschuldiging op haar Instagram-account. Ze deelde ook een aantal screenshots van gesprekken met de rapper. Roméo Elvis geeft op Instagram toe dat hij ongepast heeft gehandeld en dat hij oprecht spijt heeft.

"Roméo Elvis heeft me aangerand, #balancetonrappeur", staat er te lezen op het Instagramaccount van de vrouw. Met de hashtag verwijst ze naar het nummer "Balance Ton Quoi" van Angèle, de zus van de rapper. Dat nummer gaat net over de strijd tegen seksisme.

Verdere details over de mogelijke daden gaf de vrouw niet, maar ze postte wel een aantal screenshots uit een gesprek met Roméo Elvis. Daaruit blijkt dat de rapper spijt heeft van zijn daden. "Ik was een klootzak", schrijft hij. "Ik schaam me echt en ik wil niet dat mijn vriendin dit te weten komt."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Op een tweede screenshot, dat van een paar dagen later lijkt te zijn, geeft Elvis toe dat hij zijn vriendin Lena op de hoogte gebracht heeft. "Ik wil jou ook de keuze geven om er in het openbaar over te praten. Ik heb mijn vriendin alles verteld."

Persagentschap Belga heeft het management van Roméo Elvis gecontacteerd, maar daar willen ze op dit moment niet over de zaak communiceren. Zelf heeft de rapper intussen een statement geplaatst op Instagram. "Ik ben me ervan bewust dat ik ongepaste handelingen heb gedaan, in de overtuiging dat ik inging op een uitnodiging. Maar dat bleek er dan toch geen te zijn", aldus Roméo Elvis. "Ik heb oprecht spijt van dit gebaar en ik hoop dat niemand mijn voorbeeld zal volgen."

Ook in Frankrijk zijn onlangs verschillende rappers beschuldigd van aanranding. Het gaat onder meer om Jorrdee, Retro X en Moha La Squale.

Lees hieronder de reactie van Roméo Elvis: 
(lees verder onder de foto)

Reactie van Roméo Elvis op Instagram

Zangeres Angèle veroordeelt de daden van haar broer. Dat schrijft ze in een reactie op Instagram: "Ik veroordeel daden die tegen mijn principes ingaan. Dat is zelfs nog belangrijker als het gaat om iemand uit mijn naaste omgeving. Het bewustzijn hierover is aan het groeien en een mentaliteitswijziging dringt zich nog steeds op, altijd en overal. Dat is alles wat ik wil."

Meest gelezen