Spekglad wegdek N223 Tienen - Aarschot wordt hersteld na dodelijk ongeval

Drie maanden na een dodelijk ongeval op de N223 Aarschot - Tienen wordt het wegdek eindelijk opnieuw aangelegd. De steenweg was slecht afgewerkt waardoor bij regen deze er spekglad bijlag met verschillende ongevallen tot gevolg.

De steenweg N223 was bij eerdere herstellingswerken niet volgens het lastenboek van de aannemer hersteld en dus zodanig slecht afgewerkt dat de weg er gevaarlijk glad was, vooral bij regen. Verschillende auto's slipten en bij een ongeval in juni, kwam zelfs een 26-jarige man uit de buurt om het leven. 

Na dat ongeval is geprobeerd om het wegdek meermaals te herstellen. Zo werd er een laagje grind gestrooid op de asfaltlaag, maar de opspattende steentjes zorgde voor schade bij wagens.  Omdat niets werkte, werd uiteindelijk beslist om het wegdek volledig opnieuw aan te leggen. Burgemeester Rudi Beeken (Open VLD) van Tielt-Winge is tevreden dat de herstelling zo snel gebeurt: "Op ongeveer 7,5 kilometer van dat traject, wordt de toplaag van het asfalt afgefreesd, en wordt er nieuwe asfalt gelegd. Ik ben blij dat de weg na drie maanden al vervangen wordt, als je ziet welke ingewikkelde overheidsstructuur en procedures dit eerst moet volgen."

Omleiding

De vernieuwing van de N223 start op 21 september. Er is een omleiding voorzien gaat Beeken verder: "Het verkeer dat vanuit Aarschot komt richting Tienen zal een rijstrook kunnen gebruiken, maar het verkeer in de andere richting zal via de snelweg E314 moeten omrijden, en de oprit Assent moeten nemen, om er dan vervolgens in Aarschot terug af te rijden." 

Meest gelezen