Videospeler inladen...

Steinerschool Hibernia in Antwerpen 2 weken volledig dicht omdat 1 leraar positief test

De hele kleuter- en lagere school van de Steinerschool Hibernia in Antwerpen Zuid gaat twee weken in quarantaine uit voorzorg, omdat 1 leraar positief heeft getest op het coronavirus. De leraar was aanwezig op een vergadering van meer dan een kwartier, samen met andere leraren.  Ook al waren de nodige veiligheidsmaatregelen genomen op de vergadering, toch is nu besloten 2 weken volledig in quarantaine te gaan. 

De beslissing om met de hele school in quarantaine te gaan, werd genomen in samenspraak met het CLB en de arbeidsgeneesheer. Op de vergadering droeg iedereen een mondmasker, werden de afstandsregels nageleefd, en het raam stond open. Maar omdat de tijdsduur van een kwartier werd overschreden, is  toch beslist de hele school 2 weken te sluiten.

De school is nu gestart met afstandsonderwijs, zoals tijdens de lockdown. De school telt drie kleuterklassen en zes klassen in het lager, samen goed voor zo'n 150 leerlingen. De ouders moeten nu zelf instaan voor de opvang van hun kinderen. De middelbare Steinerschool aan de Volkstraat blijft wel open.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen