foto: radio 2

Studente diergeneeskunde verkozen tot jobstudent van het jaar in Wilrijk

Unizo heeft Maité Ryckebosch, een studente diergeneeskunde, verkozen tot jobstudent van het jaar. De studente uit Stabroek is aan de slag in dierenartsenpraktijk Animoretus in Wilrijk. "Het zijn zware weken geweest, maar dit is de kers op de taart", vertelt Ryckebosch op Radio 2 Antwerpen. In de meeste sectoren stijgt het aantal jobstudenten weer na een grote terugval door de coronacrisis. 

In Wilrijk is Maité Ryckebosch, een studente diergeneeskunde vandaag door Unizo verkozen tot nationale jobstudent van het jaar. De Stabroekse studente volgt een masteropleiding aan de Universiteit Gent en is al enkele maanden aan de slag in dierenartsenpraktijk Animoretus. Als beloning ontvangt ze van HR-dienstengroep Liantis een maandloon van 1.500 euro.

Dierenarts in opleiding

Ryckebosch is tevreden met haar nieuwe titel. "Het zijn zware weken geweest, maar ik heb wel veel ervaring kunnen opdoen. Dit is dan de kers op de taart", zegt ze op Radio 2 Antwerpen. De Wilrijkse dierenartsenpraktijk is zeer blij met de extra werkkracht. "Sinds onze opening na corona is het nog drukker dan anders. We zijn bijzonder opgelucht dat we een dierenarts in opleiding hebben gevonden", klinkt het.

Lees verder onder de foto.

Maité Ryckebosch als jobstudent in dierenartsenpraktijk Animoretus

Minder jobstudenten door corona

Door de coronacrisis was het voor bedrijven en jobstudenten geen normaal jaar. Vanaf februari waren nog maar half zoveel jobstudenten aan de slag. "Maar vanaf juni zien we wel een duidelijk herstel", vertelt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo. "Het feit dat er weer meer jobstudenten worden aangenomen, geeft aan dat de economie zich na de lockdown begint te herstellen. Het belang van de studenten is dan ontegensprekelijk." 

Toch verschilt het aantal jobstudenten per sector. "In de horeca blijft het aantal dalen.  (Horeca - 10 % in juli).  Maar in andere sectoren zoals de bouw en de land- en tuinbouw worden er weer meer studenten aangenomen. Die sector zat met volle orderboekjes, een achterstand op werven die hadden stilgelegen en die moest ingehaald worden. In de retail (winkels) is het ongeveer een status quo", aldus nog Van Assche. Het valt af te wachten hoe die cijfers in het laatste kwartaal van het jaar zullen evolueren. 

Vorig jaar werden in onze provincie bijna 100.000 jobstudenten ingezet en die werkten gemiddeld 4 tot 5 weken.

 

Meest gelezen