Archieffoto
JBO

Supporters Zulte Waregem zullen door "slimme cabine" moeten wandelen: "Koorts? Gelieve om te keren!"

Komend weekend wordt er weer met publiek gevoetbald in eerste klasse. De voetbalclubs doen er alles aan om alles coronaproof te laten verlopen. Zo moeten de supporters van Zulte Waregem onder andere door een "slimme cabine" wandelen. Die cabine meet de temperatuur van de bezoeker en benevelt die persoon automatisch met ontsmettingsmiddel.

Het Regenboogstadion van SV Zulte Waregem is in compartimenten opgedeeld. Elk compartiment heeft een aparte ingang. De supporters moeten allemaal in bubbels toekomen op een afgesproken uur. Op die manier probeert de organisatie lange wachtrijen te vermijden.

"Iedereen moet ook verplicht door een "slimme cabine" wandelen", zegt Sciandri Jacques van Zulte-Waregem. "Die cabine meet de temperatuur van de bezoeker. Als het licht op groen springt, heeft de persoon geen koorts en is hij welkom. Daarna wordt de supporter beneveld met een soort van mist die een bepaald ontsmettingsmiddel bevat."

Drank bestellen via app

De supporters zullen in het Regenboogstadion nog altijd iets kunnen eten of drinken, maar ze mogen daar zelf niet meer omgaan. Ze kunnen via een nieuwe app van AB Inbev op hun telefoon een bestelling plaatsen. Een ober komt de drankjes dan tot aan de zitplaats van de supporter brengen.

Meest gelezen