Vijf ex-collega's helpen Studio Brussel uit de nood voor presentatie avondblok

Vijf vroegere presentatoren keren terug naar de avondspits van Studio Brussel. De ploeg van Studio Brussel zit momenteel in quarantaine, nadat de voorbije dagen drie medewerkers met het coronavirus besmet bleken. Vandaag voelde ook presentatrice Michèle Cuvelier zich niet lekker. Fien Germijns had de ochtendspits al van haar overgenomen. Voor de avondspits tekenen de komende twee weken afwisselend Siska Schoeters, Otto-Jan Ham, Linde Merckpoel, Tomas De Soete en Vincent Byloo.

Studio Brussel zit sinds zondag uit voorzorg in quarantaine na enkele bevestigde coronabesmettingen. Nadat vanochtend ook Michèle Cuvelier ziek is uitgevallen, presenteerde Fien Germijns vandaag zowel de ochtend- als de avondspits. 

Vanaf morgen hoor je Fien Germijns enkel in de ochtend. Siska Schoeters, Otto-Jan Ham, Linde Merckpoel, Tomas De Soete en Vincent Byloo keren tijdelijk terug naar de avondspits en helpen zo Studio Brussel uit de nood. 

De vijf presentatoren zullen deze en volgende week elk een of twee avondspitsen voor hun rekening nemen. Dat zullen ze doen vanuit de studio in Brussel, waardoor ze geen fysiek contact hebben met de collega's in quarantaine. 

Ik heb maar met mijn vingers moeten knippen of er stond een fantastische poule aan vervangers klaar.

Fien Germijns, StuBru

Fien Germijns is alvast enthousiast: "Ik heb maar met mijn vingers moeten knippen of er stond een fantastische poule aan vervangers klaar. De vraag is niet of het legendarisch wordt, de vraag is of het na de eerste of tweede minuut al legendarisch wordt. Ik luister!"

Ook de interim-presentatoren hebben er elk op hun eigen manier zin in. Siska Schoeters: "Joepie, veel zin in. Alle oude collega's nog eens terugzien! Ah nee, oei,..., Euh. Toch sowieso veel zin in!"

Otto-Jan Ham: "Aangezien ze daar met een tijdelijk tekort aan talent zitten en werkelijk beyond hopeloos zijn, zag ik mijn kans schoon."

Tomas De Soete: "Ik wens ze allemaal een spoedig herstel bij StuBru, dus "Hoera, die zijn ziek" is zo ongepast. Maar ik vind het wel erg heerlijk om daar nog eens radio te mogen maken!"

Vincent Byloo: "Ik heb volgende week toevallig penitentiair verlof. Ik breng wat platen mee, flessen goedkope wijn, just like in the old days, wordt leuk."

Wie hoor je wanneer?

•Donderdag 10 september: Tomas De Soete

•Vrijdag 11 september: Linde Merckpoel

•Maandag 14 september: Otto-Jan Ham

•Dinsdag 15 september: Vincent Byloo

•Woensdag 16 september: Tomas De Soete

•Donderdag 17 september: Linde Merckpoel

•Vrijdag 18 september: Siska Schoeters

De avondspits loopt telkens van 16 tot 19 uur op Studio Brussel. Fien Germijns hoor je elke ochtend van 6 tot 9 uur.

Meest gelezen