Zulte-Waregem ontvangt zondag voor het eerst opnieuw supporters

Vanaf dit weekend zijn er weer een aantal supporters welkom in het Regenboogstadion van voetbalclub Zulte-Waregem. Het is sinds maart geleden dat er toeschouwers aanwezig waren tijdens een wedstrijd. Er mogen nu zo’n 5.000 mensen binnen. Normaal is er plaats voor 12.250 supporters. 

Zondag speelt voetbalclub Zulte-Waregem een thuiswedstrijd tegen Charleroi en dat zullen ze doen onder “zacht” gejoel van de supporters. Er is weer publiek toegelaten in het stadion, maar de coronamaatregelen moeten gerespecteerd worden. Dat wil zeggen: anderhalve meter tussen de bubbels en mondmaskers op.

Bubbel van 5

“Supporters zijn welkom in hun bubbel van 5 personen”, legt Jacques Sciandri van de voetbalclub uit. “Abonnees kunnen zich sinds afgelopen vrijdag registreren op onze website en zichzelf samen met hun bubbel aanmelden. De verschillende bubbels blijven dan op anderhalve meter van elkaar zitten. We zorgen er ook voor dat alle supporters op een ander moment toekomen.”

Slimme cabine

“Als de supporters aankomen, moeten ze door een slimme cabine”, gaat Sciandri verder. “Als je daardoor loopt, wordt eerst je lichaamstemperatuur gemeten en als die ok is, dan wordt er een soort van verneveling toegepast met mist waarbij de persoon ontsmet wordt.” 

Drank op aanvraag

“Het is ook belangrijk dat de supporters hun plaats niet verlaten tijdens de wedstrijd”, voegt Sciandri er nog aan toe. “Ze mogen alleen maar opstaan voor een toiletbezoek. Omdat het ook leuk is om iets te kunnen drinken tijdens de wedstrijd, hebben we samen met AB Inbev een applicatie op poten gezet die ervoor zorgt dat supporters vanop hun smartphone hun favoriete drank kunnen bestellen. Die wordt dan aan hun zitplaats geleverd. We willen de mensen die geen smartphone hebben natuurlijk niet uitsluiten, daarom zullen er ook mensen met een groot blik vol drank op hun rug rondlopen waar je ook drinken kan verkrijgen.”

Meest gelezen