Afvalintercommunales Incovo en Interza zoeken kunstenaars om vuilniswagens te pimpen: "Aanzetten om nog beter te sorteren"

De afvalintercommunales Incovo en Interza lanceren een wedstrijd rond het thema "Recycleren en sorteren voor een betere wereld". Iedereen die in het gebied woont waarin de intercommunales actief zijn, kan een kunstwerk insturen en de leuksten worden later op de vuilniswagens gekleefd.

De afvalintercommunales Incovo en Interza halen het vuilnis op in 10 gemeenten in onze provincie, onder andere in Zaventem, Vilvoorde en Meise. En nu willen ze de witte vuilniswagens opfleuren met een kunstwerk. Inwoners kunnen een eigen creatie insturen, dat dan misschien binnenkort wel in het groot op de vuilniswagen komt. Leuke wedstrijd, maar de afvalophaler doet dat niet zomaar, zegt Anne-Lise De Ruysscher van Incovo: "We willen vooral de inwoners motiveren om nog beter te sorteren. We doen al allemaal ongelofelijk ons best, maar het kan nog altijd beter"

Aanzetten nog beter te sorteren

"Onze wagens rijden dagelijks rond in de straten en we vinden het een gemiste kans als we daar niets mee doen. Dus daarom willen we leuke kunstwerkjes verzamelen die mensne kunnen motiveren om beter te sorteren. Zodanig dat iedereen mee is met het verhaal", gaat De Ruysscher verder.

Alle inwoners van de gemeenten waar Incovo en Interza actief zijn en alle kinderen die er school lopen, mogen tweedimensionale werken insturen. Een deskundige jury selecteert dan de beste werken. Die worden later via bestickering op de zijkant van de ophaalwagens aangebracht. Er komt ook een tentoonstelling met de geselecteerde werken.

Meer informatie over de wedstrijd vind je op de website van Incovo.

Meest gelezen