Foto: De Kringwinkel Antwerpen

Antwerpse Kringwinkels worden nog steeds overspoeld: “Doneer je goederen in een doos, zo kunnen we makkelijker stapelen”  

De Antwerpse Kringwinkels worden nog steeds overspoeld met goederen die worden binnengebracht. Daarom roepen ze op om spullen in kartonnen dozen te doneren. “Zo kunnen we de dozen stapelen, want we krijgen het niet meer gestockeerd”, vertelt Freddy van De Kringwinkel in de Sint-Jorispoort in Antwerpen.

Begin mei na de heropening van De Antwerpse Kringwinkels werd al een noodsignaal gegeven omdat er te veel goederen binnengebracht werden. Ondertussen kampen De Kringwinkels nog steeds met grote stockage problemen, vertelt Freddy. “Er wordt hier nog steeds veel binnen gebracht. Alles wordt dan verzameld in ons centraal magazijn en daar wordt het enorm druk om alles te kunnen stockeren. Het magazijn zit zodanig vol dat al onze bakken die we normaal gebruiken, op zijn. Met kartonnen dozen kunnen we beter stapelen.”

"Spullen een tweede leven geven"

Het is druk in de winkel, veel mensen komen kledij en spullen binnen brengen. “Ik kom wat kleren, boeken en schoenen binnen brengen. Mijn moeder is haar appartement aan het opruimen omdat ze de laatste tijd veel binnen zit”, vertelt een vrouw. “Ik ben blij dat ik mijn spullen een tweede leven kan geven en dat anderen er nog plezier aan gaan hebben. Er zitten veel kleren in die nog mooi zijn maar die ik niet meer draag”, vult een vrouw aan.

Niet iedereen is even tevreden met de aanbeveling om goederen in dozen af te geven. “Ik kom te voet naar hier. Voor mij is het dus handiger om alles in een zak te steken die ik kan dragen. Ik ruim twee keer per jaar mijn huis en kasten op, ik breng dus wel wat binnen”, aldus een klant. 

Meest gelezen