Arrest in zaak-Boël valt ten laatste op 29 oktober

Het Brusselse hof van beroep zal ten laatste op 29 oktober zijn arrest vellen in de zaak Boël. Dat hebben de advocaten van Delphine Boël en koning Albert meegedeeld na afloop van de laatste zitting in het dossier.

Op de zitting heeft koning Albert niet langer het wettelijke vaderschap betwist, maar is wel gepleit over de vraag van Delphine Boël om de achternaam van haar wettelijke vader te dragen, en de titels "Hare Koninklijke Hoogheid" en "prinses van België".

"Dat zijn zaken die haar toekomen, net zoals ze toekomen aan de andere kinderen van koning Albert", zegt meester Marc Uyttendaele.

"Het kan niet dat mevrouw Boël niet op dezelfde manier zou behandeld worden als de andere kinderen."

Volgens de advocaten van koning Albert is het niet aan het hof van beroep om zich over die vragen uit te spreken, maar is dat een bevoegdheid van de uitvoerende macht, en zou Delphine Boël dus administratieve stappen moeten ondernemen om die eisen ingewilligd te zien.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen