Vakbond bij Brusselse brandweer wil geen nieuwe kazerne in Kuregemwijk in Anderlecht: "Hier worden we aangevallen"

De liberale vakbond bij de Brusselse brandweer is niet blij met de plannen voor de nieuwe brandweerkazerne in Anderlecht. De Brusselse overheid wil die bouwen midden in de Kuregemwijk, en net daar is de brandweer al meerdere keren aangevallen. 

"De huidige kazerne is oud en is ook te klein geworden, daarom moeten we verhuizen", vertelt Eric Labourdette van de liberale vakbond. "Maar het is geen goed idee om een nieuwe kazerne te bouwen in Kuregem. Er zijn veel problemen en incidenten in die wijk. Er is veel geweld en het neemt elk jaar nog toe. Er is al vaker agressie geweest tegen onze ziekenwagens en tegen onze mensen.  Ook afgelopen weekend nog in de Marollen in Brussel." 

Andere locatie

Eric Labourdette wil dat de Brusselse regering een andere bouwgrond koopt voor de nieuwe kazerne. "Er is een andere locatie op de Bergensesteenweg die veel beter is", zegt Labourette. "De Brusselse regering moet haar verantwoordelijkheid nemen." De vakbond wil ook maatregelen om het geweld tegen de brandweer te voorkomen. Daarover vindt vandaag overleg plaats.

Meest gelezen